Prijzen Regen Nissan Leaf 28 september 2018

Amsterdam, 28 september 2018 – Frankrijk, Zweden, Italië, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk: de prijzenkast van de nieuwe Nissan LEAF stroomt vol met onderscheidingen uit tal van landen. En ondertussen noteert Nissan recordverkopen. Het elektrische succesverhaal gaat door.

De nieuwe Nissan LEAF ontving onder meer de award voor de Beste Elektrische Auto van de Spaanse website DiarioMotor.com, de Motor Electric Award in Italië en de Drive Power Gold Electric Car Award 2018 in het Verenigd Koninkrijk. Verder won de Nissan LEAF in een subcategorie van de verkiezing van de Lease Car of the Year 2018 van de internationale mobiliteitsprovider Alphabet de Special Prize of the Jury. Op de testdag van deze verkiezing was de jury namelijk unaniem enthousiast over het weggedrag, het comfort en de afwerking van de tweede generatie van de Nissan LEAF. De LEAF is het ultieme bewijs dat elektrische auto’s inmiddels een plaats verdienen in het wagenpark van grote bedrijven.

IJzersterke reputatie
De Nissan LEAF heeft met zijn geavanceerde techniek een ijzersterke reputatie opgebouwd en ook met zijn efficiency, praktische gebruiksgemak, comfort en rijdynamiek oogsten lof. De auto won de titel Beste Auto van het Jaar in de categorie van elektrische en hybrideauto’s van L’Automobile et L’Entreprise, het vakblad voor wagenparkbeheerders in Frankrijk.

Verder won de LEAF in Zweden de titel Miljöbästa Bil 2018 (Milieuvriendelijkste Auto) als erkenning voor zijn aantrekkingskracht op zowel particuliere als zakelijk rijders en voor zijn grotere actieradius, geavanceerde technologie, aantrekkelijke prijs en mogelijkheden voor energieopslag.

Duurzaam
Nissan heeft de LEAF ontwikkeld om een duurzame levensstijl bereikbaarder te maken voor een grotere doelgroep. Wat blijkt: bijna 70 procent van de LEAF-rijders stapte voor het eerst van een auto met verbrandingsmotor over op volledig elektrische mobiliteit. In Europa verkocht Nissan in de eerste acht maanden van 2018 al 43.000 LEAFs en daarmee is de Nissan LEAF de bestverkochte elektrisch aangedreven auto van Europa.

De LEAF oogst veel waardering voor zijn Intelligent Integration Technology en zijn gebruiksgemak. De batterij van de auto is op te laden via gewoon stopcontact, een snellere wallbox en via een uitgebreid Europees netwerk van meer dan 5.800 snellaadstations.
De slimme laadtechnologie biedt LEAF-rijders ook de mogelijkheid om de batterij van hun auto op te laden aan het elektriciteitsnetwerk en later ongebruikte energie ‘terug te verkopen’ aan hun energiebedrijf of het zelf te gebruiken – een concept waarmee de LEAF in juli 2018 de Auto Express Technology Award voor innovatie verdiende.

Intelligente mobiliteit
De nieuwe Nissan LEAF is het visitekaartje van Nissans Intelligent Mobility-strategie. Die omvat onder meer rijhulpsystemen als ProPILOT, ProPILOT Park en het unieke e-Pedal waarmee de bestuurder de auto kan starten, kan accelereren en de auto kan afremmen en tot stilstand brengen. Al driekwart van de berijders van de nieuwe LEAF heeft gekozen voor ProPILOT. Het e-Pedal wordt door de inmiddels 27.000 berijders van een Nissan LEAF met e-Pedal genoemd als de favoriete voorziening.

Gareth Dunsmore, Electric Vehicle Director van Nissan Europe: ‘De nieuwe Nissan LEAF is een belangrijke nieuwe stap voor de realisatie van Nissans visie op intelligente, volledig geïntegreerde mobiliteit. We zijn ervan overtuigd dat de reputatie van de LEAF, als de leider op de markt voor elektrische auto’s, alleen maar sterker wordt.’

De grootste internationale awards
Sinds zijn introductie heeft de nieuwe Nissan LEAF veel internationale onderscheidingen en titels gewonnen, zoals de titel 2018 World Green Car van de organisatie World Car Awards en de Best of Innovation award for Vehicle Intelligence and Self-Driving Technology van de Consumer Technology Association. De nieuwe LEAF scoorde ook vijf sterren in de veiligheidstests van Euro NCAP.

Met meer dan honderd onderscheidingen wereldwijd en meer dan 340.000 verkochte exemplaren sinds zijn introductie in 2010 heeft de Nissan LEAF een ijzersterke reputatie opgebouwd. En met de indrukwekkende serie onderscheidingen in de afgelopen twaalf maanden overtreft de nieuwe LEAF het succes van zijn voorganger.

HomeNissan SpecialistNieuwsPrijzen Regen Nissan Leaf
Autobedrijf Bogers

Wij staan voor u klaar